2018. okt 31.

Mi az a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet?

írta: Macska_fogó
Mi az a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet?

Ötödik éve szervezzük meg a szilveszteri petárdázás miatt elvesző kutyák és cicák hazajuttatásában segítő oldalt. Eddig csak Facebookon, most blogot is indítunk, hogy minél több embert érjünk el: gazdikat és önkénteseket egyaránt.

Az elmúlt években átlagosan évente 1000 állatnak próbáltunk segíteni, több mint 200 önkéntessel, és közel 100 telefonos bejelentést kaptunk. És ez csak a jéghegy csúcsa, rengeteg elkóborolt állatról nem is tudunk.

dog-753269_1920.jpg

A blogon a gazdiknak is fogunk segíteni, tanácsokat adunk, mit tegyenek, hogyan készüljenek fel a "szilveszteri rémületre", hogy a bulizás után is biztonságban legyenek kedvenceik.

A másik célunk összefogni és egy adatbázisba gyűjteni azokat az állatvédőket, állatbarátokat, akik az év végén és a következő év elején bulizás helyett a bajba került állatokat mentik. Nem csak profikra gondolok, hanem minden jóérzésű állatbarátra szükség van, hogy a rémült kutyákat és cicákat haza tudjuk minél hamarabb juttatni! Arról, hogy pontosan miben tudsz segíteni, később részletesen beszélünk még.

A harmadik feladatunk az elveszett vagy megtalált, elsősorban kutyák és cicák közzététele a Facebook-oldalunkon, könnyen átlátható formában, mappákra bontva, folyamatosan frissítve a helyzetet.

A negyedik küldetésünk pedig egy koordinátor csapattal összekötni a gazdikat és a megtalálókat, a segítőket és a kutyákat, vagy akár az önkénteseket egymással. 

Aki már most szeretne, az itt tud jelentkezni.

Szólj hozzá

szilveszter állatmentés kóbor kutya Szilveszteri Állatmentő Ügyelet