Elveszett a kutyám szilveszterkor, mit tegyek?

2018. december 26. 15:35 - Macska_fogó

Hiába vigyáztál rá, vagy éppen ennek hiánya miatt szilveszter este a petárdáktól és tűzijátékoktól a kutyád vagy a cicád megijedt és világgá szaladt? Most nem tudod, mit tegyél? Mi, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet csapata ötödik éve szervezi meg a szilveszterkor elszökő állatok hazajuttatását, így segítünk ebben!

pexels-photo-1697887_2.jpeg

Tedd fel a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet oldalára!

A Facebook-oldalunkra várjuk a posztokat, de pár dologra kérjük figyelj, mert csak így tudunk hatékonyan segíteni.

  • A posztod nyilvános legyen!
  • Legyen egy jó kép a kutyáról, amin jól látszik az arca is!
  • Szerepeljenek a leírásban a kutya legfontosabb adatai (kora, színe, neme, különös ismertetőjele, betegsége), az elvesztés helye és ideje, valamint a te telefonszámod!
  • Ha változik valami (pl. látják a kutyát valahol) ne új posztot csinálj, hanem az eredetit frissítsd!
  • Ha pedig a kutya megvan, ne töröld a posztot, hanem írd a tetejére nagybetűvel hogy "OTTHON VAN", "MEGKERÜLT" vagy bármi mást, amiből egyértelmű, hogy rendben van a kutya

Fontos, és megkönnyíted a munkánkat vele, ezért kérünk még két dolgot:

  • Mielőtt feltöltöd az oldalra, nézd meg, hogy nem szerepel-e már! Pörgesd át az Elveszett kutyák albumot. Ez óriási segítség nekünk!
  • Ne privát üzenetben küldd el, hanem kizárólag a falunkra posztolj!

Menj és keresd!

elveszett_1.jpg

Ne csak otthon várd, hogy majd felhív valaki, hanem te is kezd el keresni. Pár jó tanács:

  • Plakátolj a környéken! Sok kutya a plakátoknak köszönhetően kerül haza!
  • Menj el a közeli állatorvosi rendelőkbe, oda is vigyél plakátot és kérdezd meg, nem vitték-e be!
  • Ha már ott vagy, vidd el az oltási könyvet, és ellenőrizd, hogy jól szerepelnek-e benne az adataid. A telefonszámod mindenképpen legyen feltüntetve! Sokszor az adatok hiánya vagy hibája miatt nem tudunk hazajuttatni egy kutyát!
  • Menj el a közeli menhelyekre, nézd meg az ottani kutyákat, és ott is hagyj szórólapot! A messzebb lévőket pedig hívd fel, és küldj nekik emailen plakátot! A kutyák egyrészt egy nap alatt több tíz kilométert is meg tudnak tenni, másrészt lehet, hogy valaki megtalálja, és elviszi messzebb. Tehát a távoli menhelyeket is ellenőrizd!
  • Kutyakozmetikusokhoz, állateledel-boltba is érdemes elmenned, sokszor kerülnek ilyen helyekre kóbor kutyák, vagy az ott dolgozók kapcsolatban állnak helyi állatvédőkkel.

És SOHA NE ADD FEL! A kutyád bízik benned, és hogy megtalálod, bízz Te is magadban! Sok sikert!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr6814502038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása