Segítsünk a szilveszterkor elszökő kutyákon!

2019. november 12. 09:53 - Macska_fogó

Immáron hatodik éve szervezzük meg a szilveszteri petárdázás miatt elvesző kutyák és cicák hazajuttatásában segítő oldalt, a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet. Segítünk a Facebookon, koordináljuk a mentéseket, van telefonos bejelentő számunk, tavaly óta pedig blogon keresztül adunk megelőző tanácsokat, hogy minél több embert érjünk el: gazdikat és önkénteseket egyaránt.

brown-dog-curious-about-something-3010183.jpg

Az elmúlt években a mi kezdeményezésünk kapcsán alakult ki a legjobban szervezett, legtöbb taggal rendelkező csapat, akik segítenek a szilveszterkor elkóborló állatokon. Átlagosan évente 1000 állatnak próbálunk segíteni, több mint 200 önkéntessel, az egész ország területén. Évente közel 100 telefonos bejelentést kaptunk, és több, mint 200 mentést koordináltunk. És ez csak a jéghegy csúcsa, rengeteg elkóborolt állatról nem is tudunk.

Hat éve a mienk a legjobban szervezett csapat, akik segítenek a szilveszterkor elkóborló állatokon.

A blogon a gazdiknak is fogunk segíteni, tanácsokat adunk, mit tegyenek, hogyan készüljenek fel a "szilveszteri rémületre", hogy a bulizás után is biztonságban legyenek kedvenceik.

A másik célunk összefogni és egy adatbázisba gyűjteni azokat az állatvédőket, állatbarátokat, akik az év végén és a következő év elején bulizás helyett a bajba került állatokat mentik. Nem csak profikra gondolok, hanem minden jóérzésű állatbarátra szükség van, hogy a rémült kutyákat és cicákat haza tudjuk minél hamarabb juttatni! Arról, hogy pontosan miben tudsz segíteni, ebben a bejegyzésben találsz részletes leírást. A jelentkezésed után mi rendszerezzük és feldolgozzuk az adatokat, a végleges adatbázist december végén tesszük közzé, egészen 2020. január 6-ig hirdetjük. majd január 31. után megszüntetjük a hozzáférést.

adult-beagle-walking-on-grass-field-1485637.jpg

A harmadik feladatunk az elveszett vagy megtalált, elsősorban kutyák és cicák közzététele a Facebook-oldalunkon, könnyen átlátható formában, mappákra bontva, folyamatosan frissítve a helyzetet.

A negyedik küldetésünk pedig egy koordinátor csapattal összekötni a gazdikat és a megtalálókat, a segítőket és a kutyákat, vagy akár az önkénteseket egymással. Ez az egész országra kiterjedő telefonos koordináció 2019. december 31 - 2020. január 6. között zajlik. Lesz telefonos bejelentő számunk is, ahol segítséget lehet kérni az utcán talált kutyákhoz.

Ha te is segíteni akarsz idén szilveszterkor a rémült kutyákon, itt tudsz jelentkezni állatmentési feladatokra 2019. december 31-ig, itt pedig adminisztrációs feladatokra 2019. december 26-ig.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr8115299370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása