Mit tegyél, hogy a kutyád szilveszterkor is biztonságban legyen?

2018. november 07. 22:22 - Macska_fogó

A szilveszter éjszaka sokunknak a buliról szól, a tűzijátékról és a petárdázásról. De a kedvenceinknek ez az este a félelemről, a rettegésről és sokszor a menekülésről szól. A kutyák, macskák és más állatok számára ez az "égi háború" félelmetes, és sokan rohannak ilyenkor világgá. Ne gondolod, hogy mert a te kutyáddal ez még nem történt meg, nem is fog, hiszen elég egyszer megtörténnie! Mit tegyél, hogy a veszélyek ellenére biztonságban tudd őt? Ezt mondjuk most el neked!

pexels-photo-688835_1.jpeg

A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet elmúlt négy évében minden évben közel 1000 kutyáról tudtuk meg, hogy elveszett egy éjszaka bulizása miatt. De csak a fele jut minden évben haza! Te szeretnéd, hogy a kutyádnak ne csak 50% esélye legyen? Akkor ezeket a lenti javaslatokat mindenképpen fogadd meg! 

  1. Tegyél chipet a kutyádba! 10 elveszett és chipezett kutyából 9 hazakerül!
  2. Figyelj rá és ellenőrizd, hogy az orvos regisztrálja is be a chipet az adataiddal (név, cím, telefonszám), mert enélkül a chip semmit sem ér! A legfontosabb a telefonszám! A regisztrációt te is tudod ellenőrizni itt (az adatokat nem, azt csak állatorvos tudja):http://www.petvetdata.hu/ 
  3. A kutya nyakába tegyél egy bilétát a számoddal, így akkor is gyorsan felhívhatnak, ha éppen nincs a közelben orvos vagy chipolvasó!
  4. Szilveszter előtt és utána pár napig vidd be a házba, hogy megvédd a számára félelmetes durrogtatásoktól! 47432803_1035383239997525_1474522994964430848_o.jpg
  5. Már napokkal korábban figyelj jobban, de szilveszter délutánja és Újév napján, és utána még pár napig is inkább pórázon sétáltasd sötétedésig, nehogy megijedjen egy közelben becsapódó petárdától és elrohanjon! Este már inkább ne vidd le ebben a pár napban. A kinti élő kutyát pedig vidd be a házba, vagy legalább a garázsba.
  6. Ha a kutyád nagyon fél az erős hangoktól, akkor az állatorvosoddal konzultálva adj be neki természetes alapú nyugtatót!
  7. Oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több gazdihoz eljuthasson, és lájkold a Facebook-oldalunkat, hogy segíthessünk, ha szükség van rá! Ha pedig már megtörtént a baj, akkor fotóval, a telefonszámoddal és rövid leírással tedd fel a keresésed ugyanide!

Vigyáz a kutyádra vagy cicádra, ő csak rád számíthat! És ne legyen túl késő az aggodalmad, mint tavaly azoknak a kutyáknak, akik az életükkel fizettek, és akik már soha nem mehettek haza! Légy felelős, gondoskodó gazdi!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr4114325825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása