Tegyél bilétát a kutyád nyakörvére!

2018. november 27. 11:06 - Macska_fogó

Egy hasznos, olcsó és egyszerű tanács, amivel nagyon meg tudod könnyíteni, hogy akár szilveszterkor, akár máskor elszökő kutyád minél hamarabb hazataláljon.

pexels-photo-545063_1_1.jpg

Ez a legegyszerűbb, legolcsóbb és leghasznosabb módszer arra, hogy minél hamarabb hazakerüljön a kutya, ha megfogja valaki.

Miért fontos ez?

Mert az emberek többségénél általában nincs chipolvasó, hogy megnézze, van-e az utcán kóborló kutyában. De ha még van is nála, akkor sem fér hozzá az adataid tartalmazó adatbázishoz. Orvoshoz kell vigye, vagy egy menhelyre, és ott tudják neki megnézni. Az is lehet, hogy emiatt kilométereket, akár több tíz kilométerrel arrébb is kell vigye a kutyát a megtalálás helyétől. Márpedig valószínűleg a kutya nem messze onnan veszett el, ahol megtalálják. Tehát plusz idő, munka, lehet hogy nincs éppen nyitvatartó állatorvos, és a kutyád el kell valahol helyezni. Az is lehet, hogy az illető siet (munkába, iskolába, haza), és egyszerűen elengedi a kutyát.

Csak ennyit kell tenned

  • pár forintért vegyél egy műanyag bilétát (kulcsoknál szokták használni, háztartási vagy kínai boltban találsz)
  • írd bele a telefonszámod
  • rögzítsd a kutya nyakörvére

Ennyi! Így ha akárki meglátja és megfogja a kutyád, rögtön fel tud hívni, és viheted is haza! Megéri, ugye?

bileta.jpg

Természetesen a törvényben is kötelező microchipet ez nem helyettesíti! Nem arra buzdítunk, hogy chip helyett használj bilétát, éppen ellenkezőleg! Használd mindkettőt, legyél felelős gazdi, és tegyél meg mindent, amit csak lehet! Ha pedig elszökik a kedvenced az év végén, jelezd A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Facebook-oldalán!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr6214395892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása