Hogyan működik a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet?

2018. december 21. 16:51 - Macska_fogó

Ötödik éve szervezzük meg a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet, négy éve a lenti módon és feladatokban működünk. Évente átlagosan 900-1000 állattal foglalkozunk, akik a petárdázás és tűzijátékok miatt elmenekülnek. Röviden, de érthetően bemutatjuk most, mit és hogyan csinálunk, és Te hogyan segíthetsz.

pexels-photo-262234_1.jpeg

November elejétől "felélesztjük" a Facebook-oldalunkat, és elkezdjük a megelőző kampányunkat, amiben a gazdik figyelmét a szilveszteri veszélyekre hívjuk fel, és megoldásokat adunk a kezelésére.

Közben elkezdjük gyűjteni az adatbázisba azokat az állatmentőket, akik az év utolsó, és az újév első napjait nem bulizással és pihenéssel, hanem mások állatainak mentésével töltik. Az eddigi években 200 fő felett volt országosan a jelentkezők száma. Itt lehet jelentkezni egészen december 31-ig. Fontos, hogy ez az adatbázis csak jelentkezésre szolgál, és mivel folyamatosan emeljük át a jelentkezőket a végleges táblába, ez azt jelenti, hogy a jelentkezők adatai így onnan "eltűnnek". A végleges tábla 2018. december 29-től lesz elérhető, akkor tudod ellenőrizni is a megadott adataid helyességét. Az így elkészült végleges adatbázist 2019. január 6-ig hirdetjük, majd január végéig elérhető, utána viszont többet nem lesz hozzáférhető a tartalma.

fb_admin.jpg

Az év utolsó napjától fogadjuk és rendezzük a Facebook-oldalunkra érkezett elveszett, talált és még utcán lévő kutyák és macskák fényképeit és adatait. Szerkesztőink lázas munkával mappákba rendezik és folyamatosan frissen tartják őket. Idén 2019. január 6-ig van a "nagyüzem", amikor is folyamatosan rendezzük a posztokat. Utána még január végéig, de már csak naponta egyszer tudunk frissítéseket végezni.

Koordinátoraink szintén december 31. és 2019. január 6. között telefonon keresik azokat a bejelentőket, akik utcán találtak kutyákat. Próbálnak nekik segíteni chipolvasásban, gazdi elérésében, hazajuttatásba vagy elhelyezésben.

koordinator.jpeg

Bejövő hívásokat is fogadunk sürgős esetekben, utcán lévő kutyákkal kapcsolatban, ugyanúgy idén december 31. és 2019. január 6. között. Telefonszám később!

Közülünk mindenki önkéntes, munka, család és saját állatok mellett segítünk. Ha úgy érzed, Te is szeretnél csatlakozni, itt megtalálod, miben tudsz, itt pedig tudsz jelentkezni 2018. december 31-ig. Előre is köszönjük!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr7614501990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása