5 tanács: mit csinálj, ha még nincs meg a kutyád!

2019. január 13. 17:46 - Macska_fogó

Elveszett a kutyád szilveszterkor, és még nincs meg? Ne add fel, még megtalálhatod! Bemutatunk pár olyan kutyát, akik hosszú idő, hetek, hónapok, vagy akár 1 év (!) múlva kerültek haza! Ezért te se add fel a kutyád keresését pár nap vagy hét után! Adunk pár tanácsot, mit tegyél inkább!
building-exterior-canine-curb-1660356-small.jpg

Először is, ezek a kutyák jellemzően chipesek, és nyilván valaki befogadta őket, ezért nem kerültek elő ennyi ideig. Ezért ha találsz egy kutyát, az első legyen, hogy nézess benne chipet!

Ha pedig gazdi vagy, akinek elveszett a kutyája, akkor a lentieket tedd meg.

Keresd aktívan!

Ne csak otthon várd, hogy a kutya hazatérjen. Találd meg helyi csoportokat és/ vagy szervezeteket, kérd meg a családtagjaidat és barátaidat. Ha kell, szervezzetek keresőcsoportokat! Tágítsd a keresési kört, sok kutya messzire elvándorol, de el is vihetik! Értesítsd a postást, pizzafutárt, bárkit, aki sokat járja az utcákat. 

Nézz szét a menhelyeken!

Keresd fel a legközelebbi menhelyeket, sintértelepeket és nagyobb szervezeteket. Sok kutya oda kerül ebben az időszakban! Ha nem chipes, akkor nem fognak rád találni, de a chip sem tartalmaz mindig pontos adatokat. A messzebb lévő menhelyekre is érdemes rátelefonálnod vagy emailt írnod, mert könnyen lehet, hogy a közelben nem volt hely, így akár több száz kilométerre is elvihették!

ne_add_fel.jpg

Plakátolj!

A Facebook nem minden! Készíts plakátot és helyezd el a környék legforgalmasabb helyein, üzletek, posta, kocsma, stb.. Sok kutya jut haza a plakátoknak köszönhetően.

Ellenőrizd a chipregisztrációt!

Lehet, hogy csak azért nem találtatok még újra egymásra, mert a chipben szereplő adatok nem pontosak. Menj el az oltási könyvvel az állatorvosodhoz és ellenőriztesd!

Használd a közösségi médiát!

Nézd meg szerepel-e már a keresés a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet oldalán, vagy tett-e fel valaki a tiedhez hasonló talált kutyát. Készítsd saját posztot, egy jó fotóval a kutyáról, és írd le honnan és mikor tűnt el, valamint mindenképpen írd vele a telefonszámod! És posztold csoportokba is!

A fenti képen olyan kutyák vannak, akik hónapok vagy egy év múlva jutottak haza, adjon kitartást neked a tudat, hogy ez igenis lehetséges!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr714560200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása