Kutyák, akik évek múlva jutottak haza!

2019. február 03. 16:34 - Macska_fogó

Több hét telt el szilveszter óta. A kutyád akkor veszett el, és még nincs meg? Ne add fel, még mindig hazajuthat! Ezeknek a kutyáknak a története adjon erőt!

pexels-photo-1390075_1.jpeg

Már majdnem egy hónapja keresed az eltűnt kutyádat, de nem lett meg? Kezded feladni? Akkor nézd meg ezeknek a kutyáknak a történetét, meríts belőlük erőt, és ellenőrizd a chipregisztrációt állatorvosnál, mert persze megint a regisztrált chip segített! Ha pedig kutyát találsz, az első dolgot legyen chipet olvastatni!

Linda 4 évig élt a pesterzsébeti temetőben, pár kilométerre az otthonától
26992346_1587995981247765_4978549520695071459_n.jpg

Fagyban és kánikulában ez volt Linda fészke az erzsébeti temetőben...Többen is etették, itatták, így jól táplált a mai napig. Csak azt nem értjük, miért nem nézett éveken át senki chipet a kutyában? Regisztrált chipje van, így már réges-régen haza lehetett volna vinni őt. Mikor felhívták a gazdit, el sem akarta hinni, 1,5 éven át keresték. A gazdi szavai mindent elmondanak:

"Nagyon köszönjük a Fajtamentésnek ess mindenkinek aki Linduskánkat etette-itatta a 4 év alatt. Egyelőre próbálunk kisfiammal felébredni az álomból (aki most 16,5 éves, 2 éves volt mikor Linduskánkat anyósomék magukhoz vettek - egy piacon vásároltak őt meg, hogy megmentsék - és 12 éves volt a kisfiam mikor Lindát elvesztettük). Hihetetlen ami megtörtént, az első másfél évünket elmondani sem tudom, milyen volt mikor a 10 evés Lindánkat kerestük Facebookon és mindenhol. Nagyon sok emlék tört fel most bennünk, és hol örömünkben sírunk, hol bánatunkban, hogy a chipes kutyánkat nem tudtuk megtalálni, senki, eddig egy orvost vagy alkatmentőt nem hívott hozzá 4 év alatt, hogy megnézze, van-e benne chip. Köszönjük az aggódást mindenkinek, és hogy ennyien drukkoltak Lindáért! Soha nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen történet részesei leszünk, bár sosem engedtük el fiammal Linduskánkat igazából a lelkünkből! De a nagyszülők sem! Még egyszer nagyon köszönünk mindent, fiamat így sírni csak Linda miatt láttam azokban az időkben és most."

Eredeti poszt itt.

2 év után jutott haza

26992499_1587995974581099_8012983965402182837_n.jpg

Ez a kis szépség bandukolt a Duna parton az esőben Ráckeve és a strandi út között. A gazdi 2 éve kereste, pár faluval arrébb lakott.

Eredeti poszt itt.

5 és fél év után újra otthon Mimi!

27067298_1587996044581092_7140482302277672676_n.jpg

Tegnap reggel egy jászberényi állatbarát szólt, hogy a házuk mellé odatelepedett egy boxer kutyus az éjszaka, és szeretné a segítségünket kérni. Mi ahogy tudtunk, mentünk is megnézni a kutyust, de nem is gondoltuk, hogy ilyen rossz állapotban van. A lábaira alig tudott felállni... csontsovány volt, nehezen vette a levegőt... Azonnal chipet olvastunk, és nagy csodára chipes volt a kutyus. Hívtuk a Vet-e Medic Kisállatrendelőt, és megkaptuk a gazdi telefonszámát. A gazdi telefonja kisípolt... Már azt hittük, hogy letörölhetjük az izzadtság cseppeket, de nem így volt. A kutyát összeszedtük a földről és rögtön az állatorvoshoz siettünk vele. Az állatorvos alaposan megvizsgálta, mi addig próbáltuk elérni a gazdiját. Végül nagy nehezen, de kapcsolatba kerültünk vele és az elmondásai alapján Mimi már 5 és fél éve elveszett tőlük.. Keresték mindenhol, de sehol nem találták.. A gazdival egyeztettünk és végre láthatta az elveszett kutyusát. A nagy találkozáskor a kutya megismerte a régen látott gazdiját és nagyon örültek egymásnak. Azt hittük, itt véget is ér a sztori, addig a pillanatig, amíg az egyik önkéntesünk telefonja nem csörgött. Egy férfi hívta fel, akinek két napja találtuk meg a szintén elveszett Boxerét, hogy Mimi az övé. Mi elmondtuk neki, hogy chipes volt a kutya és visszakerült az eredeti gazdájához. A férfi erre azt válaszolta, hogy Mimit 3 napja vette egy üveg borért Jászladányból. A férfinak egy autóval belementek a kerítésébe és elszöktek a kutyái. Mimi története jól alakult, és végre visszakerült az eredeti gazdihoz.

Eredeti poszt itt.

Hero hazajutása 2 év után, karácsonyi meglepetésként!
26993565_1587995977914432_4636523637297960910_n.jpg

December 23. délelőtt egy elhanyagolt westi szaladgált kétségbeesve Szeged belvárosában.... Félénken, majdnem el is ütötték ahogy a forgalmas úton futott egyik oldalról a másikra. Valaki lefényképezte, de elhelyezni nem tudta, sokan elmentek mellette segítség nélkül... Pár óra múlva valaki végre megfogta segítséggel, és segítséget kért chipolvasásban. KÖSZÖNJÜK! A bizarr külső ellenére jelzett a chipolvasó... A regisztrációban kiderült, találkoztunk már régebben a kutyussal, Heroval, juttattuk már haza, Petőfitelepen lakott... Megtalálója hazavitte és ekkor jött a meglepetés, Hero kb 2 éve elveszett, hiába keresték, nem találták meg.... Nagyon nagy öröm volt mind a gazdik, mind a kutyus részéről, aki boldogan szaladt be az udvarra, régi otthonába.... Igazi Karácsonyi meglepetés a hazajutása. Gazdái rendbe tetetik és hamarosan a régi szép kedvenc lesz külsőleg is. Valaki előző nap látta valakivel az elhanyagolt kutyust, ezek szerint sikerült ellógnia tőle, így kerülhetett végre haza a regisztrált chipnek köszönhetően. Köszönjünk mindenkinek aki segített Hero hazajutásában! 

Eredeti poszt itt.

Tehát ha elveszett a kutyád szilveszterkor, ne add fel! Ebben a korábbi posztban találsz tanácsokat arra, mit tegyél inkább!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr7914605810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása