Szupernagyi és szuperpapi kutyákat mentett

2019. december 03. 08:08 - Macska_fogó

Azt gondolod, hogy te biztos nem tudsz segíteni kóbor kutyáknak? Ezt a két kutyát tavaly szilveszterkor egy idősebb házaspár fogta be, és juttatta haza!
photo-of-a-dog-2918093.jpg

Nem is akármilyen feladat volt ez, mert aznap délután több bejelentést kaptunk, hogy egy spániel és egy malamut a budapesti Hidegkúti úton rohangál. Többen, tapasztalt állatmentők is próbálták megfogni őket, még többen szóltak járókelők, hogy itt meg ott vannak, de mindig eltűntek szem elől. Végül hívott minket egy idősebb házaspár, hogy követik őket, hívták már az Illatos utat, de ott azt mondták nekik, hogy egy kocsijuk van egész Budapestre, és nem tudják, mikor érnek oda. Kértük, hogy ne kergessék őket, mert megint eltűnnek, küldünk valakit, aki segít megfogni. Azonban pár perc múlva visszahívtak, hogy mindkét kutyát sikerült betenni a kocsiba, most elviszik magukhoz őket. A befogás úgy sikerült, hogy az egyik kutya bátrabb volt, őt magukhoz csalogatták és betették a kocsiba, a másik pedig követte. Időközben egy helyi állatvédőtől megtudtuk, hogy a gazdi már keresi őket, így szóltak neki, és szerencsésen hazajutott a banda. Nagyszerű dolgot tett ez a házaspár, köszönjük szépen, hogy nem hagyta magára a két kutyát, és mindent megtettek, hogy segítsenek nekik! Sok fiatal vehetne róluk példát!

49735200_2012441988803160_6211006276088889344_o.jpg
Azért írtuk ezt ki, mert ebből is látszik, hogy nem kell szuperképesség ahhoz, hogy akár Te is segíts egy kóbor állaton. Nem azt mondjuk persze, hogy mostantól ha meglátsz egy kutyát az utcán, vesd rá magad. De ahogy ez az eset is mutatja, körültekintéssel, odafigyeléssel és azzal, hogy segítséget kérsz és nem hagyod magára a kóbor állatot, életeket menthetsz meg. Hiszen lehet, hogy ha elmész mellette, a következő sarkon elütik a kutyát és meghal. Itt nem ezt történt, mert sokan akartak nekik segíteni, és így végül sikerült is. Köszönjük szépen a kutyák nevében mindenkinek!

Te is segítenél?

Ha szeretnél te is segíteni a szilveszterkor elszökő kutyáknak, akkor ebben a bejegyzésben kiválasztatod a neked legjobban megfelelő feladatot. Ha pedig kóbort látsz szilveszter után, kérjük, hogy ne menj el mellette, ne hagyd ott, hanem próbálj neki segíteni, és tedd fel a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Facebook-oldalára.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr9915322922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása