Idén már öt magyar városban nem lesz szilveszteri tűzijáték!

2019. december 29. 21:20 - Macska_fogó

A szilveszteri tűzijátékozások (és petárdázások miatt, ami viszont törvényben tiltott) miatt tavaly ezernél is több kutya szökött el otthonról biztosan. Ezért (is) döntött úgy most öt magyar város, hogy ők nem fogják tűzijátékkal ünnepelni a 2019-es szilvesztert.
low-angle-photo-of-fireworks-949592.jpg

Ez előző szilveszter után ezernél is több kutyát jelentettek be a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Facebook-oldalára, így teljesen megértjük a városok vezetőinek álláspontját.

Balatonalmádinak fontos a környezet

A városvezetés szerint "Nem lesz központi tűzijáték, az előző években is kevés érdeklődő volt, a jövőben pedig majd környezet-és állatbarátabb attrakciókat szeretnénk inkább meghonosítani."

Esztergomban máshogyan szórakoznak

group-of-people-partying-1449795.jpg

A várost vezető politikusok szerint: "Az óévet búcsúztató, új esztendőt köszöntő tűzijátékkal szemben egyre több lakossági tiltakozás fogalmazódik meg, nem csak Esztergomban, hanem számos más településen is. Ennek megfelelően idén szilveszterkor a korábban meghirdetett tűzijáték helyett a Széchenyi téren látványos fényfestő-show szórakoztatja majd az új évet közösen ünneplőket."

Miskolcon szerint jobb helye is van a pénznek

Miskolcon ez nem újdonság, a város polgármestere szerint a kedvenceinkre is kell gondolni, és az erre költött pénzt is el tudják költeni sokkal jobb dolgokra is. Egyetértünk!

Szentendre gondol a háziállatokra is

white-and-black-dalmatian-dog-sitting-in-front-of-woman-near-3297502.jpg

Szentendre vezetése is úgy gondolja, hogy nem csak mi élünk ezen a bolygón tekintettel kell lennünk a velünk élő háziállatokra is. Ezért nem lesz város által szervezett tűzijáték.

Tata folytatja a tavalyi kezdeményezést

photo-of-a-flock-of-birds-flying-below-grass-field-2570171.jpg

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete tavaly októberben szavazott arról, hogy a pirotechnikai eszközök használatának korlátozásával védjék meg az Öreg-tavon telelő vadludakat, a vízimadarakat ugyanis elriasztják a különböző erős hanghatások. A helyi rendeletnek köszönhetően hosszú évek után először fordulhatott elő, hogy az Öreg-tavon pihenő sokezres madársereg nagyobb része itt maradhatott újév hajnalára is.

Tatát leszámítva a többi város csak a központilag finanszírozott tűzijátékozást szüntette be, és ettől még magánemberek tűzijátékozhatnak december 31. 18 óra és január 1. 6 óra között. A petárdázás viszont ekkor is törvényben tiltott és tilos! Mégis minden évben, sok helyen már Karácsonytól január elejéig petárdáznak. Örülünk a fenti döntéseknek, de reméljük, hogy egyszer eljutunk oda is, hogy a hatóságok betartatják a törvényeket, és valóban megbüntetik a petárdázókat.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://juttasshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr1215370790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása